Hoe leer ik beatboxen?

Hoe leer ik beatboxen? Allereerst is het belangrijk om te weten dat iedereen kan leren beatboxen. Het maakt niet uit hoe goed of slecht je op dit moment bent. Met veel oefenen kom je er vanzelf! Zoals het bekende gezegde luidt: “oefening baart kunst”.

Tip 1: Bekijk video’s op YouTube van andere beatboxers

De eerste tip die we je zouden willen geven is om veel filmpjes te bekijken van beatboxers op YouTube. Er zijn veel battle’s, optredens en vooral tutorials te vinden van beatboxers online. Zoek bijvoorbeeld maar eens op: ‘How to beatbox’ Of typ in ‘Hoe leer ik beatboxen’ en je zult heel veel video’s vinden die je zullen inspireren en helpen. Hieronder hebben we een voorbeeldvideo weergegeven voor jou.

Tip 2: Probeer zelf geluiden te maken en na te doen

Zelf geluiden proberen te maken en na te doen is een van de beste methoden om je eigen “geluid” te ontwikkelen als beatboxer. Je bent namelijk erg vrij, aangezien je net begonnen bent met het leren van beatboxen en nog niet bepaalde regels voor jezelf hebt opgelegd. Daardoor focus je niet specifiek op een bepaalde standaard techniek die andere beatboxers gebruiken, maar creëer je een eigen techniek en dus een eigen “sound”.

Tip 3: Ga naar online beatbox forums en zoek contact

Door online contact te zoeken met andere beatboxers zul je niet alleen sneller nieuwe beatbox vrienden maken, maar ook sneller leren beatboxen. Je kunt met elkaar technieken en geluiden bespreken en oefenen waardoor je van elkaar kunt leren. Zorg ervoor dat je jezelf omringt met mensen die beter kunnen beatboxen als jij en je zult binnen no-time je eigen beatbox skills aanzienlijk verbeteren!

Beatbox platform - community beatboxers

Tip 4: Blijf iedere dag beatbox oefenen

Zoals ik al beschreef in het begin van dit artikel “oefening baart kust”. Het is dan ook belangrijk om iedere dag beatbox te blijven oefenen. Als je iedere dag minimaal 15 minuten oefent zul je per week al 105 minuten beatboxen oftewel 7 uren per maand. Blijf dit doen en met de maanden word je steeds beter en leer je nieuwe beatbox trucjes. Beatbox je langer dan 15 minuten dan leer je het natuurlijk nog sneller. Uiteindelijk gaat het erom dat je consistent blijft. Beter iedere dag een paar minuten oefenen dan een paar dagen helemaal niet 😉

Tip 5: Volg een beatbox workshop

Mocht je er uiteindelijk zelf toch niet helemaal uitkomen dan kun je altijd nog een beatbox workshop volgen. Onze beatboxer Onur geeft zelf workshops in beatboxen bij verschillende scholen, bedrijfsfeesten en zelfs tijdens gala feesten. Tijdens een workshop beatboxen leer je extra snel! Dit komt omdat je precies door onze beatbox artiest krijgt uitgelegd hoe je elk geluid zelf kunt nadoen. Ook word je op een vriendelijke manier gecorrigeerd als het niet helemaal goed gaat, zodat je niet steeds dezelfde fouten maakt of de verkeerde technieken aanleert.

Beatbox workshop - beatboxer inhuren

Hoe leer ik beatboxen?

Hierbij nog een kleine samenvatting van alle tips. Kijk veel video’s van andere beatboxers op internet en probeer die vooral na te doen. Beperk jezelf niet alleen tot beatboxers, maar probeer zoveel mogelijk verschillende soorten geluiden te imiteren. Zoek contact met andere beatboxers via online forums en sociale media. Blijf iedere dag oefenen en mocht het je na al deze tips niet snel genoeg gaan kun je nog altijd een beatbox workhop bij beatboxer Onur volgen.

Wil je graag meer informatie over de workshop beatboxen of heb je interesse in beatbox optreden bij jouw thuis? Neem dan contact op met mij via info@entertainmens.nl of bel 06-52212575.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s